2011. augusztus 1., hétfő

Cewe

Annyira vonz a kézi szkrepp, mint a csuda. De nem igazán merek nekiállni. Bevallom őszintén, nézegetem már egy ideje itt is, ott is a hagyományos technikáról íródott cikkeket, csodálkozom a trükkökön és persze a gyönyörű oldalak elvarázsolnak. Most az munkál a fejemben, hogy hagyományos még nem, de egy hibrid oldal azért lehet belefér az időmbe és a tehetségembe :) Végül is, ha a digi-oldalamra felvarrok egy gombot, készítek egy virágot papírból, esetleg ragasztok egy szalagot, masnit az már hibridnek számít, nem? Bár most a festési technikákat a nappali falamon fogom gyakorolni és anyukám konyhájában illetve étkezőjében... Addig pedig marad a digitális. A héten a cewén Mr Random Beszterit kérte fel egy keringőre. Eszter kihívása anno :) öregített fotó használata volt az oldalán. Ez persze egyből adta a vintage-technikát is. Krisssz csudajó dolgokat készített megint és egy jópár régebbi készlete is elérhető, használható. Ritka dolog, de elég hamar összeállt a fejemben az oldalam, csak fotóm nem volt hozzá. Végül egy, az esküvőnkön készült fényképből "ollóztam" ki azt a részt, amin én vagyok és ami, szerintem, illik ide. Gólyatimi tanácsa (akinek köszönöm az építő kritikát itt és most) alapján kivettem az árnyékot a keret és a fotó közül. Az eredeti, cewére feltöltött oldalon még szerepel, Timi pedig azt javasolta, hogy inkább legyen egyben a fotó és a papírkeret, mint a valóságban. Nem igazán tudom, GIMP-ben ezt hogyan lehet megoldani (két mütyörke összevonása) ezért döntöttem ennél a megoldásnál. És láss csodát, tényleg jobb lett. Itt már a javított változattal dicsekszem:

 Felhasználtam: minden papír és mütyörke: Mitsybelle, 
kivéve a papírkeret és a fotó-overlay: Krisssz

És amikor ilyen technikai-feladat van, jövök rá mindig mennyi minden tanulnivalóm van még. De szívesen járok utána a dolgoknak, keresgetek Rainbow Katánál, Ányinál a megfelelő megoldás után. Sajnos a PS még mindig kínai, és idő hiányában még sokáig az is marad, bár a Cewén Krisssz indított egy klassz kis PS-okosítót. Szóval a fotóöregítés minden csak nem az. Próbáltam Krisssz egy régebbi PS-leírását alkalmazni, nem nagyon (sehogyse) ment. Hiába, GIMP-re csak úgy lehet átültetni, ha az ember lánya minimum kapisgálja a PS-t. Szóval kínlódtam, sokat, a végeredmény azért egészében annyira nem lett tragikus. (Próbáltam elvinni a tekintetet a nyomoronc fotóöregítésemről a csilli-villi kiegészítőkkel.)

2 megjegyzés:

  1. Puzsi, örülök, hogy megfogadtad a tanácsom, ami persze sose kötelező, de egyszerűen néha nem bírom megállni, hogy "be ne szóljak" :)))). (ezért bocsi) Sajnos a Gimpet egyáltalán nem ismerem, ezért nem tudom, hogy ott hogyan történik a rétegek összevonása. De szerintem jól sikerült a megoldás!
    A fotóöregítéseddel meg kutyabaj, teljesen jó lett!!!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem sincs semmi gond a fotó öregítéssel jó lett.

    VálaszTörlés