2012. február 25., szombat

Azért

rá kell jönnöm mindig, hogy lehet szkrepp nélkül élni, de minek? Bár lassan a blúzomra kerül a munka érdemrendjének arany fokozatának piros csillaga, oh azok a régi szép idők (és csak zárójelben jegyzem meg ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja)... Nem tudom a narancssárga párt ámokfutásának emléknapja mikor lesz pontosan, ezt is csak zárójelben jegyzem meg, de zárójel nélkül. Nadefélreapolitikával... Szóval szkrepp. Jó régen jelentkeztem, majdnem két hónapja, de élek ám, ha nem is virulok. Tegnap szabadságon voltam, Gáborral csináltam anya-gyerek programot, elmentünk a szemészetre mindketten vizsgálatra. Jól felpakoltam Boribonokkal (mostani kedvenc), de vittünk magunkkal egy fázós királyt is, hátha sokat kell várakozni és Annipanni meg az ő medvéje nem lesz elég. Meg egy kukásautót, meg csereruhát, mindenből, tudniillik kisfiú tavaly decemberben elhatározta, hogy félre a pelenkával, így nappalra már nem használja zárójel: miért nem nyáron jött a nagy elhatározás? zárójel bezár. De biztos, ami biztos, mindenből hurcibálok cserét, hátha "baleset" történik. Bár inkább még két Boribont kellett volna vinni, mert nem történt, ellenben a könyv kevés volt. Néztek is a népek, sőt pár idős közelebb is ült hozzánk, hogy jobban hallja. Nem tudom, manapság nem olvasnak nyilvánosan az anyukák a gyereküknek, mert úgy néztek ránk, mint egy, jobban mondva kettő fehér hollóra. Anyuka (én) olvas, gyerek (Gábor) tágra nyílt szemmel hallgat, pedig akár el is mondhatná kívülről az összeset, mert tudja. A "Mesélj gyermekednek mindennap" nagyon jó felhívás, bár továbbra sem értem miért kell erre felhívni a szülők figyelmét, nálunk úgy módosul, hogy "Mesélj gyermekednek állandóan". De ez így van jól. Vicces ahogy beszél (egész nap, azért anyukámnak délutánra már eléggé fáj a feje a folyamatos csiripeléstől :) ) és néha idéz valamit valahonnan. Szóval szabadság. Este ránéztem a Cewére, mert azért néha ránézek, ha hűtlenkutya is lettem, vagyok. És mivel Bubu Give Five kihívása eszméletlen jó ötlet és annyira klassz készletek készültek és már annyira bizsergett az ujjam, meg az agyam is, hogy kész lett egy oldal. Még gondolkodom, hogy merjek-e kopogtani régi otthonomban, de bevallom az szól az igen mellett 99%-osan, hogy nem lett új. Így valószínűleg, ha félve is, meg halkan is, de jelentkezem majd. Addig is, mutatom:


Az oldalhoz Giny szépséges minikéjét használtam, és Beedee minijéből csipegettem hozzá. Köszönöm. A fotón pedig húgom kislánya, Márta látható, Pillangókisasszonnyá válása egyik állomásán.

3 megjegyzés:

  1. Ó te jó ég! Ez milyen gyönyörű! Bocsi, hogy ezt kell mondjam, de nagyon jót tett neked az elvonás! Jó lenne többet "látni" téged! Remélem visszatérsz még, ha nem is teljes mellbedobással! :)

    VálaszTörlés
  2. Jelentkezz! :)) Tündéri lett ez a legújabb oldalad is!
    A meseolvasásos megjegyzésedhez: nekem már felnőtt gyerekeim vannak, nagyon rég olvastam mesét. Könyvtárba azért járok és be szoktam kukkantani a gyermekrészlegbe is, és ott rengeteg új, számomra szokatlan mesét/verset találok! Újak a füleimnek, az illisztrációk sokféleségéről már nem is beszélve, szinte forradalmiak. :) Mi (a gyerekeim és én) még a királylányos/BenedekElekes/Andersenes meséken nőttünk fel, és emiatt, (főleg az én nemzedékemnek) nagyon furcsán csengenek a mai mesék. Lehet ezért figyeltek fel Rátok ott, a rendelőben. :)))

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű az oldal, és nehogy már gondot okozzon, hogy nem tudtál jönni:)) Mindenkinek van behavazott időszaka, nekem is, csak én nem tehetem meg, hogy ne nézzek rá a Cewére:)))))

    VálaszTörlés