2011. március 21., hétfő

Gésa


Nem gondoltam volna, amikor a húgom kitalálta, hogy nagyobbik gyönyörűjét rábeszéli a Gésa-jelmezre, mennyire szomorú aktualitást kap a dolog. Elszörnyedve nézem, olvasom a híreket abból a távoli, gyönyörű országból. Nem ezrek haláláról beszélnek már, hanem tízezrekről és mi várható még... Ha vallásos lennék, imádkoznék értük, így csak az oda-odareppenő gondolatok maradnak. Remélem talpra állnak, ahogy már sikerült az országuknak egyszer.

Tényleg nem tudom mit ígér Hannának a tesóm, hogy rá tudja venni ezekre a jelmezekre. Tavaly boszorkánynak öltözött, idén pedig gyönyörű, törékeny Gésának. Ügyeskezű unokahúgom arcfestékkel kifestette (arc, száj, szem). Volt gyönyörű ernyője és az én legyezőmet legyezgette, amit még két éve kaptam a thai gyorsétteremben, mivel menüt rendeltem :). Eltettem, a forró nyári napokon, mikor Gáborral voltam pocakos jól jött... Nem volt könnyű oldal. Igazából a MSP havi vázlat-kihívására készült. Biztos említettem már mennyire szeretem ezeket a vázlat-kihívásokat. Nálam úgy készül egy oldal, hogy egy óráig pakolgatok fel dolgokat, egy óráig húzkodom ide-oda-amoda őket, majd újabb egy óráig hosszas gondolkodással lepakolok majdnem mindent. Ezen javít nagyon sokat a vázlat. Egész egyszerűen muszáj felrakni és otthagyni, mert a vázlat úgy kívánja. Nagyon jó gyakorlásnak tartom, mint ahogy a liftelést is (abból is többet kéne, így lehetne sokat tanulni, fejlődni). Tehát itt adott a vázlat, ez:


amit ez az oldal alapján készítettek:


És a fent megmutatott lett az enyém. Igyekszem mindig teljesen más stílusban készíteni, mint az eredeti. Hát most sikerült... Furcsa tőlem, kicsit nemén vagyok. És nem is tudom tetszik-e egyáltalán. A keretet adó japán szót a Google fordította nekem, tehát ha valaki tud japánul és nem azt jelenti, amit én gondoltam -> Gésa, akkor ott kell reklamálni. Vagy nálam, hogy én is tudjam. (Javítani nem fogom, mert egyenként van berakva és kb. 1038 ősz hajszálam lett tőle.) Japánról persze eddig a cseresznyevirág jutott eszembe és a pillangók... sablonos, de ez van. Majd a következő életemben eljutok oda is és akkor biztosan nem ilyen lesz az oldal... 
(Felhasználtam: papírok: Rainbow, Kimerik Kreations; csipke: Raspberry Road Design; szalagok: Corren Silke; pillangó: Butterfly; cseresznyevirág: Paperfellow)

5 megjegyzés:

  1. Nem egy könnyű vázlat, de ügyesen megoldottad a pakolást! :) A fotó naaagyon édes! :D
    Egyszer az én lányom is volt gésa, és most kedvet kaptam Tőled megszkreppelni azt a farsangot! :DD
    Ügyes vagy Puzsi! :)

    VálaszTörlés
  2. Jesszus, Puzsi, több önbizalmat! Állati lett az oldalad, sablon ide vagy oda, szuper minden rajta! Gyönyörűen harmonikus és isteni ötlet a japán karakterek "varrásként" való felhasználása, és a többi is, egyszerűen megfeküdtem tőle! Lehet, hogy nem feltétlen érzed a magadénak, de tökéletes lett!

    VálaszTörlés
  3. Egyet kell értsek Gólyával. Különben nekem jobban is tetszik a tiéd, mint az eredeti. A vázlat nem könnyű, de nagyon tetszetős, és az oldalad is szuper lett. Én is sokat dolgozom vázlatból még most is, szóval emiatt meg ne fájjon a fejed :) Csak így tovább...
    Azt láttad már, hogy a tiéd a LOTW az Ivyn?

    VálaszTörlés
  4. Különleges, izgalmas lett az oldalad:-)
    (Puzsi, szerinted az ember valaha levetkőzheti a kishitűségét, ha Neked sikerül, lécccci, mondd el nekem is a receptet!!)

    VálaszTörlés