2011. március 19., szombat

Újra

Videós Fórumusszkreppen voltam tegnap. Azért csak fórumoson, mert a web-kameránk becsődölt, újat kell majd vásárolnunk. Csak még meg kell győznöm Szabit ennek a dolognak egy magyar háztartásban való nélkülözhetetlenségéről. Úgyhogy a web-kamera is bekerült a szkreppes álmok hosszú-hosszú sorába. Na de majd októbertől, ha minden jól megy. Tudniillik szeretnék visszamenni dolgozni. Csak az a baj, hogy ahonnan eljöttem GYED-re, oda nem fognak visszavenni. Ezt tudtam már akkor is mikor terveztük Gábort, tehát nem ért nagy meglepetés. De már olyan régóta vagyok a nyomdában, hogy a végkielégítésem + a felmondási időm csődbe vinné a céget, ezért felajánlottak egy lehetőséget, ami még csak most körvonalazódik. Hárman is záros időn belül nyugdíjba mennek a gyártás-előkészítésről, helyettük kéne valaki. Egy régi dolgozót már visszavettek és úgy tűnik én leszek a másik kiválasztott. Kíváncsian várom mi lesz... Tehát ha dolgozni fogok, akkor lesz új fényképezőgép, új web-kamera, új autó, új programok  a számítógépre, dombornyomott kártya és talán egy Hold-utazás is. Mondjuk a web-kamera munkahely nélkül is lesz, mert ha Balázsomat felveszik Pécsre, akkor szükségem lesz rá, hogy a saját szememmel győződjek meg róla egyben van-e, eszik-e eleget, alszik-e eleget meg hasonló anyai aggodalmak ellenőrzésére. Mindennap :) Szóval úgy döntöttem nem jelentkezem a csetelésre, kapjanak lehetőséget azok, akiknél minden technika adott a feladathoz. De nem bírtam ám ki... Félbehagytam a mosogatást, ugye az mindig megvár, eddig még egy tányér, egy pohár, sőt egy fazék sem mosogatta el magát, és beültem a fórumba, Krisssz ugyanis felrakta oda is a feladatot, amit a csetelők találtak ki. Mikor elolvastam elkezdtem csuklani és arra gondoltam biztos jó helyen járok? Gondoltam még cifrábbakat is (biztos, hogy füvet szívtak a csetelők, meg ilyesmiket :) ). De a kihívás kihívás, hát legyen. A feladat: saját fotó, blending, +tárgyfotó, textúra (fotóra vagy háttérre), idézet, cím, maszk, virág. Textúrát egyszer használtam életemben, azt sem tudtam hirtelen hol keressek. Ja és erre másfél óra... Nekiláttam, nem sikerült tartani az időkorlátot, fél órával túlcsúsztam. De oldalt sikerült, bár a textúra nem nagyon észrevehető. (A háttéren van, de mivel nem találtam, így lányos zavaromban GIMP sajátot használtam -> szövetszerűvé tétel, vagy valami ilyesmi. Nem nagyon látványos, de ilyen rövid idő alatt...) A többi aránylag könnyebb volt... Itt az elkészült oldalam, mutatom:

Felhasználtam: minden Fran, kivéve a fehér rózsa, az Kimerik Kreations
(Új felfedezésem, nagyon bejönnek a dolgai.) 

3 megjegyzés:

  1. Te Géniusz! Hogy a csudába jut eszedbe ilyen zseniális téma nyomás alatt? szenzációs a megvalósítás, a fotók és a tény, hogy Te mint kézműves, mit neked véső vagy GIMP!

    VálaszTörlés
  2. Kár, hogy én tegnap végül mégsem jutottam el az alkotásig, de tervbe vettem, hogy pótolom a videoscrap-es oldalakat. (talán majd egy másik dimenzióban mindenre lesz időm)
    Más: mivel email címet sehol nem találtam, a Cewén küldtem neked egy privit. Légyszi válaszolj az osli kukuc index pont hu email címen. Köszi

    VálaszTörlés